גידול קפה אורגני ושימוש בריסוס – פולי הקפה האורגניים
על מנת לשמור על צמחי הקפה ממזיקים משתמשים בזמן הגידול הריסוס, כימיקלים וחומרי הדברה. מטעי הקפה שנמצאים רובם ככולם במדינות עולם שלישי סופגים ריסוסים ללא הבקרה והפיקוח המקובלים בעולם המערבי.
כתוצאה מכך הקפה שאנו צורכים סופג ומכיל כימיקלים וחומרים שנועדו להדברה.
קפה אורגני
במטעי קפה אורגני קיים פיקוח של גופים בינלאומיים. ההדברה הינה הדברה אורגנית, הקפה הינו איכותי יותר, טעים יותר ובריא יותר, וכן ידידותי יותר לסביבה.
ניתן לקנות קפה אורגני מתוצרת המדינות הבאות:ברזיל, קולומביה, הרפובליקה הדומיניקנית, אינדונזיה, הודו,
כמו כן ניתן לקנות קפה אורגני קלוי או קפה אורגני ירוק
מה זה קפה ירוק – שימוש בקפה ירוק לאספרסו
במונח קפה ירוק הכוונה לפולי קפה לפני קלייה. פולי קפה שקונים בד”כ בחנויות הקפה הם פולים אשר עברו קלייה. לעומתם פולי הקפה הירוק הינם טריים ולא קלויים.
למה קפה ירוק ?
הסיבה היא העובדה הזו: פולי קפה ירוק נשארים טריים זמן רב יותר, הם גם זולים יותר ומאפשרים לקלותם באופן שמתאים לטעם האישי. יתרונות אלה מאפשרים לקנות כמות גדולה של קפה ירוק ולהחזיקה בבית.
איך לבחור פולי קפה ירוק ?
כאשר קונים קפה ירוק יש לבחון את מראה הפולים, את צבעם וגודלם. צבעם צריך להיות בגוון אחיד של ירוק.
קליית קפה ירוק
קליית הקפה נעשית בתנור בטמפרטורה של כ 220 מעלות. משך הזמן הוא לפי הטעם.
קליית קפה לאספרסו
עוד מילדותי אני זוכרת את סבתי, שתחיה, קולה קפה במטבח על מחבת קטנה. הניחוחות המשכרים שאפפו אז את המטבחון גדוש הסירים מכל טוב, עדיין מרצדים באפי ואני יכולה לעוף בעיני רוחי היישר לאפריקה הקסומה היכן שהתגלה הקפה לראשונה ע”י רועה צאן.
אך לא בהיסטוריית הקפה ברצוני להתעכב אלא בתהליך קליית קפה לאספרסו.
לאחר שגדלתי והבנתי שסבתי אינה יוצאת דופן ביכולותיה הבנתי שאם היא יכולה לקלות קפה, כל אחד יכול והרי זה משובח, החלטתי להתנסות בעצמי בקליית קפה לאספרסו והתוודעתי לתהליך הפורה שבהכנתו. אני מניחה שצרכן האספרסו הטיפוסי יעדיף לקנות קפה קלוי בחוץ ולא לבזבז את זמנו ומיטב כספו על תהליך קליית הקפה, אך מומלץ ושווה להסתכן בחוויה מלמדת למען ההתנסות.
את פולי הקפה ניתן לרכוש כמעט בכל חנויות הקפה המתמחות או בשווקי תבלינים. יש לזכור, שקלייה ארוכה מדי פוגמת בטעמו של הקפה והופך אותו לבעל טעמים מרירים בעלי ניחוח שרוף, ואילו קלייה קצרה מידי תגרור טעם קפה חמצמץ. כל שלב בתהליך קליית קפה לאספרסו משפיע על טעמו, אך היתרון המרכזי הוא שניתן לקבוע את הטעם הייחודי ולהוסיף תערובות ותבלינים על פי טעמכם האישי.
תהליך קליית קפה לאספרסו לוקח עד 20 דקות שבסופו הפולים כהים יותר, שמנוניים ומרירים מעט. מיד לאחר הקלייה, יש לקרר את הפולים באוויר הפתוח ולאחסן אותם במיכל סגור. לאחר 10 ימים ניתן להשתמש בפולים שכן טעמם בזמן זה, נחשב הטוב ביותר. מעבר לחודש וחצי לא מומלץ להשתמש בפולים מכיוון שלאחר זמן זה, הקפה הספיק לאבד מטעמו.
למעוניינים לרכוש מטחנה או מכונות קפה ישנן אינספור חברות המציעות מכונות איכותיות אספרסו במחירים אטרקטיביים המותאמים לסגנונכם האישי, טעמכם ותקציבכם הפרטי.
טלפון
עיתים
צרו קשר